[ Wednesday 19 June 2024 - bijna volle maan - Log in/registreer - Zoeken ]

Contact


______ Intro


Kennismaken met je gids, is een mooie reis die het contact met je gids innig en sterk maakt. Voor sommigen duurt deze reis erg lang, voor andere is hij zo voorbij. Velen zitten echter met de vraag "hoe leer ik mijn gids dan kennen?"

______ Klaar


Het contact met je gids, is afhankelijk van je eigen spirituele ontwikkeling. Als het nodig is, dan zal je jouw gids al op jonge leeftijd leren kennen. Anderen, die hun hele leven nuchter beleefd hebben, zullen hun spiritualiteit pas later ontwikkelen. Daarbij zal het contact met hun gids ook pas op late leeftijd tot stand komen. Vooral mensen die te veel en te snel willen, zullen langer moeten wachten dan noodzakelijk is. Ze moeten hun ritme leren kennen. Ze zullen moeten leren tevreden zijn met wat ze hebben. Zolang ze dat niet leren, zullen ze in hun spirituele ontwikkeling niet verder komen of veel vooruit gaan.

De mensen die er wel aan toe zijn om hun gids te leren kennen, zullen dit ook weten. Ze voelen een bepaalde tinteling in hun lichaam of op hun rug. Voelen soms een hand of energie op hun schouder rusten, of voelen een energie achter hun staan. Het gevoel kan ook van binnenuit komen, dat je simpelweg voelt dat je kennis moet maken met je gids. Ook signalen in je omgeving kunnen er toe leiden dat je bewust wordt van het fenomeen gidsen en je eigen gids wil leren kennen. Een gids zal zich echter niet snel, liever gezegd nooit zelf direct kenbaar maken. De eerste grote stap zal van ons uit komen. Wij zullen moeten beginnen met communiceren (via woorden of bewuste gedachten) voordat wij bewuste antwoorden zullen zien of horen. Het kan wel zijn dat een gids zijn aanwezigheid kenbaar maakt door een tinteling of een zacht briesje. Hij of zij zal echter nooit spontaan tegen je gaan praten en je zeker geen opdrachten geven of dingen opdringen!

______ Contact


Het voorgaande gaf al enigszins aan hoe we met gidsen communiceren. Net als iedere andere communicatie met andere energieŰn, verloopt dit via onze intu´tie. Zoals je misschien wel weet kun je je intu´tie indelen in de volgende onderdelen:De manier waarop je contact hebt met je gids, is afhankelijk van de ontwikkeling van je eigen intu´tie. Als jij sterk bent in helderhoren, dan zal een gids niet gauw beelden naar je sturen. Om je intu´tie te ontwikkelen, is een basis van regelmatige ontspannings/meditatie oefeningen en visualisatie oefeningen een goede start. Kijk bij het onderwerp intu´tie voor meer oefeningen op intu´tief gebied.

______ Het eerste contact


We gaan nu proberen het eerste contact te leggen. Doe dit als je in een ontspannen staat van bewustzijn bent. Je kunt dit op een zomerse namiddag in het bos doen, in de tuin of op je kamer vlak voordat je gaat slapen (mits je niet te moe bent). Ga rustig zitten, ontspan, brand kaarsen en wierook als je daar behoefte aan hebt en zorg dat je gedachtes hun plaats vinden. Je kunt mediteren, of je kunt een ontspannende douche of bad nemen. Je kunt deze oefening zelfs in bad doen. Oefening is misschien wel een beetje een zwaar woord, want wat we gaan doen is simpel weg vragen of je gids contact met je wilt leggen. Als je het niet fijn vindt om hardop te praten, dan mag je dat ook in gedachten vragen. Zeg simpel weg "hallo" en vertel wie je bent. Vraag of je gids zich aan je wil voorstellen of zich kenbaar wil maken. Nu komt er enigszins verwarring of teleurstelling. Een gids is zo ontwikkeld, dat telepathie voor hem niets nieuws is. Voor jou kan dat echter wel iets heel vreemds zijn. Als je dus geen antwoord krijgt, betekent dat niet dat je gids er niet is of dat hij geen antwoord geeft. Het betekent dat jij niet goed afgestemd bent. Blijf daarom proberen met hem of haar te praten en blijf voor je gids open staan. Vertel wat je dwars zit, wat je graag anders zou zien. Waar je graag advies in krijgt. Je kunt ook gewoon met hem of haar kletsen zoals je tegen je huisdier vertelt wat je vandaag allemaal beleefd hebt. Misschien is er wel iets gebeurt waar je gids een invloed in heeft gehad? Vraag het gerust! Stel je vragen en wacht rustig op een antwoord. Het zal in het begin een beetje raar zijn, maar als je open blijft staan voor je gids, dan zul je snel een antwoord krijgen.

______ (Geleide) Meditatie


Een andere mooie manier om je gids te leren kennen is via een - al dan niet geleide - meditatie. Wat houdt dit in? Via een meditatie en eigenlijk ook een visualisatie oefening, ga je naar een rustige omgeving, waar je ontspannen bent en open staat voor je gids. Als je er klaar voor bent zal je gids ook naar die plaats toe komen en zul je de gelegenheid hebben om je gids te ontmoeten, met hem of haar te praten en van elkaar te leren. Via deze plek kun je vaker contact met je gids zoeken, totdat het uiteindelijk ook kan, door simpelweg aan je gids te denken.

Er zijn mensen die het moeilijk vinden om een meditatie/visualisatie oefening uit hun hoofd te leren en zich dan goed in te leven. Daarvoor zijn er ook verschillende geleide meditatie oefeningen. Dit is vaak een ontspannende muziek met een gesproken oefening er tussen door. De stem zal je vertellen hoe je de oefening uit kunt voeren, dus hoef je de oefening niet uit je hoofd te leren en kun je je volledig ontspannen. Beide oefeningen, dus de geschreven tekst en de geleide meditatie zijn te vinden onder aan deze pagina.

______ Jan Kleyn


Jan Kleyn (1927-1998) was een erg goed regressietherapeut, die zonder gebruik te maken van hypnose, mensen hielp terug te gaan naar hun vorige leven. Jan Kleyn had een erg goed contact met zijn gids Leila en kreeg via haar dan ook erg veel informatie door. Jan Kleyn ontdekte dat als een cliŰnt een goed contact had met zijn gids, de regressietherapie makkelijker verliep. Vanaf dat punt liet hij elke cliŰnt eerst contact maken met zijn of haar gids, alvorens hij aan de regressie begon. Zijn techniek heeft hij aan verschillende mensen geleerd en je kunt dan ook nog steeds bij hen terecht om zelf te leren contact te maken met je gids en dit contact te behouden.