[ Wednesday 24 July 2024 - afnemende maan - Log in/registreer - Zoeken ]

Helderzien


______ Introductie


Helderziendheid is vaak de meest genoemde uit het rijtje van helderheden. Toch is zij niet de meest voorkomende. Sommige mensen weten vaker dingen dan dat ze zien. Visualisatie, het voorstellingsvermogen, is bij sommige mensen niet voldoende ontwikkeld. In zo'n geval heeft het geen zin als men een boodschap in beeldende vorm van hoger af krijgt, als men de afbeelding toch niet goed kan interpreteren.

______ Zien


Helderziendheid moet men dus niet te letterlijk nemen. Het wil niet zeggen dat een helderziende tussen de realiteit door energieŰn e.d. ziet die net zo solide zijn. In de meeste gevallen is het een vorm van innerlijk zien. Zoals men ook een gedachte oproept, zo krijgt men ook de boodschap door. De een kan zich dingen heel goed, haar scherp tot de kleinste kleurendetails toe in verschillende of bewegende beelden naar voren halen, terwijl de ander een wazig stilstaand beeld voor zich ziet. Hoe beter je visualisatie vermogen, hoe beter je helderziendheid kan worden. Misschien dat op den duur je boodschappen zo gedetailleerd kunnen worden dat ze net zo echt lijken als de realiteit.

______ De boodschap


De boodschap die door komt is onafhankelijk van tijd en ruimte. Zo kun je bijvoorbeeld beelden zien van iemands jeugd, of zelfs van iemands vorig leven. Je kunt beelden doorkrijgen wat een persoon nu doormaakt, maar dat valt dan eigenlijk onder telepathie, en je kunt ook beelden uit de toekomst door krijgen. Ook deze beelden kunnen erg variŰren: van mensen tot dieren, van stilstaande beelden tot een korte film over een bepaalde situatie. Niets is onmogelijk, zolang wij ons maar ergens op afstemmen en concentreren. Als iemand bijvoorbeeld graag contact met zijn overleden oma wil, dan kun je op haar afstemmen door aan haar te denken. Je zult dan, mits je helderziendheid actief en goed ontwikkeld is, een beeld van de oma door krijgen. Ook hier geldt dat de entiteit zich aan jou laat zien, zoals jij wilt dat ze gezien wordt, of zoals de entiteit het beste denkt over te komen. Degene die naar je toe komt zal de oma als een vermagerde, grijze oude rimpelige dame herdenken, omdat hij haar zo als laatst gezien heeft. Jou zou de oma echter als stevige jonge vrouw met een vrolijke blonde bos krullen kunnen zien.
Intu´tie is sterk verbonden met je gevoel en is dus erg subjectief! Laat je hierdoor niet afschrikken of van de wijs brengen.

______ Ontwikkelen


Het ontwikkelen van je visualisatie vermogen kost tijd en veel energie, zeker als visualiseren niet je sterkste punt is. Probeer dan ook op een regelmatige basis te mediteren en visualisatie oefeningen te doen. De meditatie heeft om te beginnen een rustgevende werking. Tijdens je meditatie kan je lichaam zich weer herstellen en kan je trilling zich verhogen. Je kunt door te mediteren ook leren om ÚÚn gedachte lang vast te houden, of juist gedachtes lang weg te houden. Meditatie heeft in dit geval dus een driedubbele functie: het ontspannen en het verhogen van de trilling van het lichaam en het zorgt ervoor dat als je gaat visualiseren, dat je jouw gedachtes bij de visualisatie kan houden.

Je kunt beginnen met een simpele meditatie. Zorg ervoor dat je op een comfortabele bank of stoel zit, met je rug recht en je voeten plat op de grond. Leg je handen in je schoot en sluit je ogen. Laat de komende vijf minuten je gedachtes de loop gaan. Merk je dat je vijf minuten kort vindt? Bouw het dan verder op. Probeer eens een keer tien minuten te ontspannen. Overhaast je niet. Als je na een week nog steeds maar tien minuten per keer of per dag mediteert, is dat helemaal niet erg. Wil je graag dieper mediteren breid je meditatie dan uit met aangepast geluid - bijvoorbeeld een meditatie cd - en aangepaste geuren - bijvoorbeeld wierook. Zo kun je een diepere staat van ontspanning bereiken.

Zodra je enige tijd met regelmaat met meditatie bezig bent geweest en het een beetje onder de knie hebt, probeer dan eens een simpele visualisatie oefening. Ga in een ontspannen houding zitten of liggen en doe een korte meditatie. Wanneer je gedachten leeg zijn, stel je dan een bosrijke omgeving voor met daarbij een prachtige openplek waar rechts van je een riviertje stroomt. Voel hoe je op blote voeten over het zand loopt en hoe takjes zachtjes breken en kraken onder je voeten. Zie hoe doe vogels tussen de bosjes en de takken van de bomen rond huppelen en wegvliegen. Hoor hoe hun vleugels klappen en hoe de vogeltjes fluiten. Hoor de rivier stromen en loop er op af. Ga daar rustig zitten en kijk rond in je omgeving. Wat zie je? Herken je planten, bomen of dieren? Wat voor kleren heb je aan? Zijn er andere, voor jou nog onbekende mensen of energieŰn aanwezig? Probeer contact te maken en probeer je omgeving niet alleen te zien, maar hem ook echt te beleven!

______ De tweede stap


Nu je basis van je intu´tie zich gevestigd heeft en je visualisatie vermogen ook aan de "eisen" voldoet, kun je verder gaan. Probeer allereerst wat telepathische oefeningen te doen. Laat iemand bijvoorbeeld een kleur in gedachten nemen, en probeer die kleur op te vangen. Hetzelfde kun je doen met cijfers en afbeeldingen. Lukt dit niet zo goed, dat is helemaal niet erg. Telepathie is iets anders dan helderziendheid, maar toch zijn zulk soort oefening nooit verkeert.
Je kunt nu je gidsen, de kosmos, je god of de bron vragen om jou een bericht te sturen via helderziendheid. Wie weet zal hij of zij zich kenbaar maken via deze weg, of zal hij of zij je een mededeling in beeldvorm doen. Raak niet in paniek of gefrustreerd als het allemaal niet meteen wil lukken. Neem voor alles rustig de tijd. Het is een groeiproces dat soms veel tijd en energie gaat kosten. Forceer daarom niets.

______ Lezen & groei


Nog steeds raad ik je aan veel te lezen. Zorg ervoor dat je nooit alleen met praktijk of alleen met theorie bezig bent. Dat is niet goed. Probeer je ballans te vinden. Lezen is een belangrijke steun in je ontwikkelingsproces. Je intu´tie en het hogere zullen je op den duur in de juiste richting sturen, zodat je de juiste boeken op het juiste moment zult ontdekken.

______ Het lukt niet!


Stel nou dat het Úcht niet wil lukken. Je wacht al maanden op je eerste beelden, mediteert en visualiseert nog steeds iedere dag 30 minuten, forceert niets en toch komt er maar niets door. Dan is het simpelweg nog niet je tijd om op deze manier te werken. Laat het rusten, probeer het niet meer zelf te verkrijgen, maar ga je oriŰnteren op andere vormen van helderheid of wie weet wel heel andere spirituele onderwerpen. Luister naar je intu´tie. Doordat je zo graag helderziend zou willen zijn, blokkeert je intu´tie en komt er vervolgens niets door. Zorg dat je basis van spirituele kennis uitbreidt en op een dag zal het wonderbaarlijke gebeuren!