[ Wednesday 24 July 2024 - afnemende maan - Log in/registreer - Zoeken ]

Helderhoren


______ Introductie


De naam zegt het natuurlijk al, informatie ontvangen van hogere energie, dat omgezet wordt in geluid. Nu is het net als met helderziendheid afhankelijk van hoe goed je er in bent, maar in de meeste gevallen zal het zo klinken, zoals je een stem in gedachten oproept. De een zal hier beter in zijn dan de ander, waardoor sommigen misschien het verschil tussen een stem geproduceerd met een fysiek lichaam en een etherische stem, niet zullen horen.

______ Begin - een eerste stap


Helderhoren is een moeilijk te trainen onderdeel van helderheid. Zoals je kunt leren visualiseren, zo kun je ook leren horen in gedachten, alleen zal het heel wat meer energie kosten om het te leren. Als je het leren visualiseren als doel stelt, dan kun je het leren "helderhoren" samen voegen met de visualisatie. In plaats van dat je veel aandacht besteedt aan het zien van de kleine details, concentreer je nu juist op het horen van je omgeving. Als je bijvoorbeeld visualiseert dat je door het bos loopt, probeer dan te horen waar dieren zitten, wat ze doen, hoe groot de dieren zouden kunnen zijn etc. Vind je deze opdracht moeilijk? Probeer dan eerst de volgende opdracht:
Ga ergens zitten, waar het ofwel heel druk is doordat er veel rustige geluiden door elkaar gaan, bijvoorbeeld een terrasje, of anders ergens in het bos. Neem dus geen plaats waar continu auto's langs sjezen!
Sluit je ogen en voel je omgeving. Hoor waar de harde stemmen vandaan komen en schat van wie of wat ze zijn. Nu neem je stemmen die net iets minder hard klinken, en zo ga je verder totdat je ook de mensen of dieren die het minst geluid maken, hebt gevonden. Open je ogen en ga even wat anders doen. Als je het eerste gedeelte van de oefening een tijdje later weer gaat doen, doe je hem andersom. Nu probeer je eerst de zachtste stemmen te vinden. Dat zal een stuk moeilijker zijn als je niet eerst de hardste er tussenuit hebt gefilterd. Herhaal deze oefening regelmatig. Vooral zomers, als je lekker in je eentje op een terras kunt zitten ontspannen, de warme zon die je toe straalt... dan zal niemand je vreemd aankijken dat jij je ogen even gesloten hebt.

Een laatste oefening voor het trainen van het "inwendige hoororgaan". Ga rustig zitten en ontspan je even. Probeer nu een stem in je op te roepen. Bijvoorbeeld, probeer de stem van een van je ouders bijvoorbeeld naar boven te halen. Hoor hoe je vader of je moeder tegen je praat. Hoor je de details van de stem ook? Probeer de stem zo helder mogelijk te horen. Doe dit met verschillende soorten stemmen totdat ook de meeste ingewikkelde stem makkelijk naar boven te halen is.

______ De tweede stap


Als je dit een beetje kunt, en je hebt al eens contact gehad met hogere entiteiten, vraag ze dan eens op een andere manier contact met je te liggen; met je te praten. Ook nu let je weer op details. Wat is het voor stem? Is het vrouwelijk of mannelijk? Hoog of laag? Glad of ruw?
Kun je ook hele zinnen horen of hoor je alleen woorden? Als het je niet duidelijk genoeg is vraag de entiteit dan gewoon om duidelijker te praten.
Je kunt hem of haar ook om tips vragen hoe jij je intu´tie verder kunt ontwikkelen.

______ Lezen & groei


Specifieke literatuur over helderhoren is er niet veel. Wat je in plaats daarvan zou kunnen doen, is eens op zoek gaan naar mensen die helderhorend zijn. Probeer het eens op de chat of anders op het forum door een berichtje achter te laten. Er zijn genoeg mensen die graag hun ervaringen met anderen delen.
Natuurlijk kun je jouw spirituele groei wel bevorderen door dagelijks te blijven mediteren en boeken te lezen over intu´tie in het algemeen!