[ Wednesday 24 July 2024 - afnemende maan - Log in/registreer - Zoeken ]

Helderruiken


______ Introductie


Deze vorm van helderheid is samen met helderproeven een van de minder voorkomende vormen van helderheid. Het is een vorm die vaak in specifieke situaties voorkomt, aangezien het vaak een onderdeel van telepathie is.

______ Intu´tie en telepathie


Bij helderruiken hebben we het vaak over het ruiken van een brandgeur terwijl er geen brand is, het ruiken van een specifieke wierookgeur terwijl er geen wierook gebrand wordt, het ruiken van een geur die bij een bepaald persoon hoort, etc.
Als we nu gaan kijken naar de eerste twee voorbeelden, dan hebben we het over telepathie, terwijl het derde voorbeeld een voorbeeld is dat betrekking heeft op je intu´tie. Professor W.H.C. Tenhaeff schreef daarover het volgende:

"In 1945 ben ik als dienstplichtig onderofficier opgeroepen en in juni 1946 getrouwd. Mijn vrouw is blijven doorwerken. Ik kwam elke zaterdag naar huis. Op zekere dag kon ik door omstandigheden onverwachts al vrijdagmiddag naar huis. Wij bezaten nog geen haard, maar een noodkacheltje. Toen ik thuis kwam (mijn vrouw die mij pas zaterdag verwachtte, was niet thuis) was mijn eerste werk de kachel aan te maken. Deze wilde niet best trekken zodat ik de schuif openzette. Verder zette ik een ketel water op het vuur. Ik ging daarna op zolder werken en vergat de kachel...
Toen ik weer beneden kwam, stond de kachel roodgloeiend en was de ketel drooggekookt. De kamer stond vol rook en damp,k de ramen waren beslagen. Ik schrok heel erg toen ik het zag, maar alles liep goed af.
Mijn vrouw kwam thuis en het was een prettige verrassing voor haar dat ik thuis was en de kachel al lekker brandde. Ik vertelde haar niets van de historie, omdat ik het een beetje klungelig van mij vond en ook omdat zij zich altijd ongerust maakte over brandgevaar.
Tot mijn verbazing begon mijn vrouw mij nu te vertellen, dat zij die middag om half vier met een collega stond te praten en ineens een brandlucht in haar neus had gekregen. Haar collega rook echter niets. Zij had daarop opgemerkt dat ze net een lucht in haar neus kreeg als van een keetel die droog stond te koken. Haar collega maakte toen de als grapje bedoelde opmerking: 'Dat zal Coen zijn, die heeft vergeten de ketel af te zetten.' Mijn vrouw antwoordde hierop dat dit niet kon omdat ik niet thuis was..."


Professor Tenhaeff raakte in paniek toen hij erachter kwam dat de ketel drooggekookt was. Het is vaak in stress- en panieksituaties dat wij, weliswaar onbewust, onze telepathische gaven activeren, zo deed ook de professor. Hierdoor werd de brandgeur doorgeseind naar zijn vrouw. Een andere eigenschap van telepathie, is dat het alleen werkt tussen twee personen die elkaar bekend zijn. Dat is een verklaring waarom de collega van mevrouw Tenhaeff, niets rook.

Tijdens het geven van een reikibehandeling op afstand, kan er een heel sterke band ontstaan tussen de behandelaar en de ontvanger. Zo gebeurt het wel eens, ook weer onbewust, dat de ontvanger een signaal ontvangt van de behandelaar. Zo is het wel eens zo dat de behandelaar de geur van de wierook die hij aan het branden is, overbrengt op de ontvanger. Ook dit is een voorbeeld van telepathie.

Deze voorbeelden zou je eigenlijk dus niet moeten categoriseren onder helderruiken, maar simpelweg onder telepathie.

______ Entiteiten


Entiteiten maken zich kenbaar aan een paragnost, door bepaalde kenmerken. Dit kan een bepaald motief zijn van een kledingsstuk, een sieraad of een ander symbool. Mensen die goed zijn in het opvangen van vreemde energieŰn (paragnosten dus), kunnen behalve een beeld, een gevoel, of een bepaald geluid, ook een geur doorkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan een specifieke damesparfum die een overleden oma altijd droeg of een bepaalde tabaksgeur van een overleden man. Omdat we het hier niet over een contact tussen twee levende organismen hebben, is er dus geen sprake van telepathie, maar van helderruiken.

______ Trainen


Om te beginnen zorg je dat je andere helderheidsgaven goed ontwikkeld zijn. Een goed contact met je gids(en) en enige kennis van omgang met entiteiten is ook aan te bevelen. Als dat contact goed is, dan zou je met de hulp van je gidsen en entiteiten kunnen gaan trainen. Vraag ze, als ze contact met je leggen, om dit contact via een helderruikende manier te laten verlopen. Als de tijd er rijp voor is, dan zullen ze dit zeker met je oefenen.