[ Wednesday 19 June 2024 - bijna volle maan - Log in/registreer - Zoeken ]

Heldervoelen


______ Introductie


Heldervoelen is het aanvoelen van energieŰn. Dit is inderdaad heel breed en betreft dus niet alleen het aanvoelen met de handen, maar het voelen met heel het lichaam. Zo kan een energie je bijvoorbeeld het gevoel geven achter je te staan, wat hetzelfde kan voelen alsof er daadwerkelijk iemand achter je staat!
Heldervoelen gaat vaak samen met helderweten en helderzien.

______ Een eerste stap - doen!


Om het heldervoelen te activeren, is het een kwestie van doen. Begin bijvoorbeeld bij het voelen van energie rondom een mens, of probeer je eigen energie te ontdekken of te creŰren.

______ Energie voelen


Als je 's avonds in bed ligt en al een beetje slaperig bent, dan ben je in een ontspannen fase, die bevorderlijk is voor paranormale ervaringen. Probeer dan eens je aura te voelen. Houd je handen voor je gezicht met de handpalmen naar elkaar toegekeerd, ongeveer tien centimeter van elkaar af. Je kijkt nu naar de zijkanten van je handen, waar je duimen zitten. Probeer je handen niet helemaal te strekken maar houd ze enigszins gebogen. Kijk of je misschien wat ziet tussen je handen. Misschien zie je een gedeelte van je aura of zie je energie overspringen. Waarschijnlijk niet, maar dat is helemaal niet erg.
Je gaat nu je handen van elkaar af en langzaam naar elkaar toe bewegen. Doe het niet te snel en niet meer dan twee centimeter om mee te beginnen. Voel of er wat is. Worden je handen naar elkaar toegetrokken of juist van elkaar afgestoten? Als je niets voelt dan kun je het beste de oefening even later nogmaals proberen. Wat ook helpt, is voordat je aan de oefening begint, even je handen goed tegen elkaar wrijven, voor een halve minuut. Je handen zijn dan wat gevoeliger en pakken zo makkelijker de energieŰn op.
Je hoeft deze oefening niet per definitie 's avonds te doen. Je kunt het ook gewoon nu doen, terwijl je achter je pc zit!

______ De tweede stap


Je kunt ook proberen iemand anders aura te voelen. Dit gaat het beste rond het hoofd en de schouders.
Laat de persoon plaats nemen op een stoel, zodat je makkelijk je handen op zijn of haar schouders kunt leggen. Laat de persoon zich op de stoel eventjes ontspannen. In de tussentijd kun jij bovenstaande oefening doen. Leg nogmaals de handen even op de schouder van de persoon die voor je zit. Als je denkt dat je er klaar voor bent, beweeg dan je handen langzaam rond het hoofd en schouders van de persoon. Porbeer het verschil in afstand op te pikken. Een aura heeft namelijk meerdere lagen en deze voelen allen anders aan. Begin bijvoorbeeld op een centimeter afstand, en ga vervolgens verder op vijf centimeter afstand. Voel je het verschil?
Als je het voelen van de aura rond het hoofd en de schouders onder de knie hebt, dan kun je proberen de rest van de aura ook te voelen. Rond het hoofd is hij namelijk het sterkst en dus het beste te voelen.

______ Energie maken


Je kunt ook je eigen energie bol creŰren. Dit gaat ongeveer hetzelfde als het voelen van de energie tussen je handen.
Probeer eerst te voelen of er al energie tussen je handen bevindt. Je visualiseert nu hoe er energie vanuit je handen naar elkaar toe stroomt en zo een klein bolletje vormt. Dit bolletje kun je doen groeien, door hem meer energie te geven. Je hebt nu een energie bol, die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het genezen van iemand die pijn heeft. Vertel de bol wie of wat hij moet genezen en stuur hem op zijn pad. De rest gebeurt allemaal vanzelf!