[ Sunday 14 April 2024 - wassende maan - Log in/registreer - Zoeken ]

Aura


______ Introductie


Kort gezegd is een aura een magnetisch veld, dat vrijwel ieder voorwerp of ieder organisme omhult.
Het woord "aura" is voor veel mensen een reeds ingeburgerd woord. Maar, het is nog niet zover ingeburgerd dat iedereen er ook mee kan werken.
Via een aura kun je veel waardevolle informatie over het lichaam of de energie van een organisme of voorwerp te weten komen. Ook kan de aura gebruikt worden om jezelf te beschermen of om jezelf te genezen.

______ Omschrijving


Een aura is een astraal ofwel fijnstoffelijk energieveld om een organisme heen. Omdat het fijnstoffelijk is kunnen we het niet met onze ogen waarnemen. Om toch aura's te kunnen zien moet je gebruik maken van je zogeheten "Derde Oog". Dit is een energiepunt tussen je wenkbrauwen in en het werkt als een soort spiritueel oog.

Het energieveld - de aura dus - representeert de emotionele, psychische en lichamelijke toestand van een organisme. Aan de hand van een aura kun je zien of iemand ziek is, ziek gaat worden, of hij lekker in zijn vel zit, of hij boos is, etc.
Niet alleen levende zaken hebben een aura. Ieder voorwerp draagt zijn eigen hoeveelheid energie bij zich. Dit geld ook voor levenloze zaken en niet langer levende organismen.
Levende organismen, dode organismen, of natuurlijke producten zoals versteend hout, en (edel)stenen hebben van nature een bepaalde hoeveelheid energie bij zich. Dit is hun aura. Hebben levenloze objecten dan ook een aura? Nee. Ondanks dat ze energie dragen, hebben ze geen aura. Immers hebben ze deze energie niet van nature: levenloze objecten verkrijgen hun energie door het te verzamelen van levenden of niet langer levende organismen. Dit noemen we een echo van energie.
Alles heeft dus energie, alleen levende, dode, of natuurlijke organismen en producten hebben een energieveld. Zo hebben naast mensen, dieren en planten ook stenen een eigen aura. Vaak is deze kleiner en wat minder kleurrijk dan een aura van een groter voorwerp of levend organisme.

______ Bescherming


Weet je nog dat je als kind bellen stond te blazen? In het zonlicht zag je de bellen mooi glinsteren en weg zweven. Als je goed naar de bellen keek, zag je dat er allemaal kleuren in verstopt zaten en het leek net of er golven van groen en paars rond cirkelden.
Ook je aura bestaat uit kleuren en stromen van gekleurde energie, die continu in beweging zijn.
Stel je nu eens voor dat er zich een gigantische zeepbel, ruim om je lichaam heen vormt. Deze bel is stevig, barstensvol energie en staat in verbinding met jouw lichaam. Dit betekent dat zodra jij je niet lekker voelt, je bel - je aura - zwakker wordt, en andersom ook.
Je herkent deze situatie vast wel: je stapt een kamer binnen en bent op slag verdrietig, boos of blij, zonder dat daar aanleiding voor is. Dit komt omdat je aura continu energie uitwisselt met andere mensen, zodra je deze ziet of dicht bij hen in de buurt komt. Al dit energieverkeer gaat gecontroleerd. Zodra je echter niet genoeg energie hebt, kan je aura niet op volle toeren alle energie controleren en verwerken. Als je aura verzwakt is kunnen er zelfs gaten in ontstaan. Dan kunnen er vreemde energieŽn je aura binnentreden en zich er nestellen. Ook kun je dan ongewild energie afstaan aan anderen, waardoor je zelf moe wordt.
Zorg er dus voor dat je jouw lichaam en aura goed verzorgt en beschermd, zodat je aura jou kan beschermen.

______ Waarnemen


Een aura wordt weergegeven in verschillende kleuren en lagen. Iedere laag heeft zijn eigen betekenis, net als iedere kleur dat heeft.
Mensen die zich niet bewust zijn van hun, of andermans aura, zullen er niets mee doen.
Maar er zijn mensen die zich er wel bewust van zijn. Dat kan zijn doordat:
  • ze hem zien
  • ze hem voelen
  • ze aura foto's laten maken
Als je ergens bewust van bent, dan kan je er gebruik van maken.
Dit is handig bij spiritueel genezen. Zo kan je zien of voelen waar de blokkades of bijvoorbeeld gaten zitten. Zo kan je efficiŽnter werken, doordat je weet wat het probleem is en waar het zit.
Een aura zou je voor kunnen stellen als een grote, gekleurde en eivormige schaduw om een wezen of voorwerp heen. De aura kan groeien en krimpen en zal met het organisme of het voorwerp mee bewegen, naarmate de mentale, fysieke of psychische toestand veranderd.

Een aura is geen gewoon gekleurd licht, noch een weerkaatsing ervan. Het energieveld bestaat uit een fijnstoffelijke energie, die alleen met je derde oog waar te nemen is. Het vereist dus enige training van je spirituele oog.

______ Aura reading


Zoals eerder gezegd, kun je in de aura alles terugvinden over het fysieke, mentale en spirituele van een bepaald persoon. Zo zie of voel je bijvoorbeeld aan de hand van vormen en kleuren: gaten, ziektes, gevoelens en energiestromen. Dit noemt men het lezen van de aura, in het Engels aangeduid met aura reading.
Tijdens een aura reading wordt gekeken of gevoeld waar je zwakke plekken zitten. Hier kan men vervolgens wat aan gaan doen.

______ Schoonmaken


Je aura bestaat vaak niet alleen uit je eigen energie. Jouw aura maakt vaak contact met die van een ander. Hierbij vindt uitwisseling van energie plaats; denk hierbij aan gedachten en emoties. Bij iemand die gaten in zijn aura heeft, zal er gemakkelijk energie weg lekken en vreemde energie de aura binnen dringen. Dit kan leiden tot ziekte en vreemde en/of negatieve gevoelens. Belangrijk is het dus om je aura schoon te maken. Vreemde energieŽn zullen uit de aura verwijderd moeten worden en de aura zal weer helemaal glad gestreken moeten worden.

______ Aura healing


Je snapt het vast al wel: aura reading wil zeggen het lezen van de aura, aura healing is dus het genezen van de aura.
Tijdens een aura healing worden negatieve energieŽn verwijderd en gaten dicht gemaakt. Zo kan je aura je weer beschermen. Het verwijderen van negatieve energieŽn, van gaten en het glad maken van de aura gebeurt door:
  • het activeren van het eigen bewustwording-/genezingsproces
  • het sturen van positieve energie
  • het gebruik van (edel)stenen
  • visualisatie
  • klanken/mantra's
Als je jouw aura wil opschonen, kun je dat laten doen door een aura reader/healer. Het is echter niet noodzakelijk dat je aura door iemand anders gereinigd wordt. Je kunt het ook prima zelf doen. Kijk bij oefeningen voor meer informatie over zelf je aura healen.