[ Wednesday 19 June 2024 - bijna volle maan - Log in/registreer - Zoeken ]
Koningin van Staven

Koningin van Staven


Element

Vuur

Positieve sleutelwoorden

Planning, organisatie, leiding, leven

Negatieve sleutelwoorden

Chaos, drukte, disbalans

Verhaal 1

De verschillende leeuwen op de troon, de zonnebloem in haar linkerhand, de staf in haar rechterhand. Fier en vurig kijkt de koningin van staven. Voor haar zit haar zwarte kat. Alert en rechtop.

Betekenis

In een lezing vraagt de koning je te verplaatsen in haar manier van denken. Vraag jezelf eens:
  • Ben ik mooi?
  • Ben ik sterk?
  • Ben ik evenwichtig?
  • Ben ik oprecht?
Deze eigenschappen bezit te de koningin. Probeer je in eens in haar positie te visualiseren, gezeten op haar troon en voel je als een koningin. Niet protserig, niet egoistisch, maar rechtvaardig en gebalanceerd. Ze is wijs en autoritair (dat duidt haar kroon), zonder negatief of betweterig over te komen. Ze heeft een sterke intuitie en is een inspiratiebron voor anderen. Door haar positie is ze in staat om verschillende groepen, mensen en meningen samen te brengen en een te laat worden. Dit vereist creatief denken, iets dat de koning goed beheerst. De leeuw en de zonnebloem refereren aan haar creatieve kanten en haar element, vuur.

Verbonden aan dit element is het gebruik van magie. Ook magie vereist bovenstaande eigenschappen wil het juist en doeltreffend uitgevoerd kunnen worden. De zwarte kat staat voor deze magie. De kaart komt naar voren in een lezing wanneer er mensen om je heen, of misschien jij zelf druk bezig bent of bezig gaat met het plannen en organiseren van zaken die jou en je directe omgeving aan gaan. Laat je geinspireerd raken door de koningin en leef net als zij.

Koningin van Staven (Gilded-deck)Koningin van Staven (Elf of Heaven-deck)Koningin van Staven (Radiant Rider-Waite-deck)