[ Wednesday 19 June 2024 - bijna volle maan - Log in/registreer - Zoeken ]
De Wereld

De Wereld


Numerologische waarde

3

Element

Aarde

Sterrenbeeld

Steenbok

Positieve sleutelwoorden

Reizen, nieuwe baan of woning, grote veranderingen

Verhaal 1

De in het midden afgebeelde vrouw, slechts omhuld met een donker gekleurd doek, wordt omringd door enorme bladeren krans. Deze krans is niet van zichzelf rond, maar is aan elkaar gebonden met rode stof. Als je goed kijkt zie je ook dat de bladeren twee verschillende richtingen opgroeien.
Het blonde haar van de vrouw wappert weelderig in de wind, evenals haar kleed dat haar bedekt. Zowel in haar linker als haar rechterhand draagt de vrouw een staf.
In de vier hoeken van de kaart zien we vier figuren: rechtsboven een adelaar, rechtsonder een leeuw, linksonder een stier en linksboven een blonde jonge man. Van iedere figuur zien we slechts het hoofd.

Betekenis

De laatste kaart van de grote arcana is de kaart van de meeste en de meest grote verandering. De Wereld is een invloedrijke kaart, die ons leven een compleet andere wending geeft. Nieuwe mensen, nieuwe uitdagingen, nieuwe huisvesting en misschien wel nieuw werk. Het is een kaart van reizen en lust, en het voorzien in onze behoeftes. We vervullen onze wensen zelf in een erg positieve periode van ons leven. We hebben eindelijk het gevoel thuis te komen en compleet te zijn. We hebben onze plek in het leven gevonden en kunnen het leven eindelijk leiden en beleven zoals we dat zelf graag willen.
De aan elkaar gebonden takken duiden op het oneindige. Een vicieuze cirkel bestaande uit een aaneenschakeling van ervaringen. En hoe wisselend deze ook kunnen zijn, uiteindelijk zullen we het verband snappen en begrijpen, dat het allemaal deel uit maakt van het leven.

De Wereld (Morgan-Greer-deck)De Wereld (Alchemical-deck)De Wereld (Dion Fortune-deck)