[ Wednesday 19 June 2024 - bijna volle maan - Log in/registreer - Zoeken ]
De Maan

De Maan


Numerologische waarde

9

Element

Aarde

Sterrenbeeld

Vissen

Positieve sleutelwoorden

Risico en avontuur

Negatieve sleutelwoorden

Risico

Verhaal 1

Hier zien we twee honden blaffen naar de maan. De een licht, het ander donker. De maan zelf heeft haar ogen gesloten en kijkt bedenkelijk. Uit het water komt een kreeft, waardoor het water kringen krijgt. In de verte twee torens, waar tussen door het pad loopt, tot in de eeuwigheid.

Betekenis

Fier straalt de zon (de God), maar nors kijkt de maan (de Godin). Er is een vreselijk onbalans, wat je niet ten goede zal komen. De dingen die je gaat ondernemen kennen een groot risico. Een wild avontuur, dat moeilijk te voltooien valt, zal zich voordoen. Wederom is het de hond die ons waarschuwt. Een hond staat voor een trouwe vriend. Het kan dus zijn dat een goede vriend je op de hoogte brengt van risico's, wanpraktijken of negatieve aspecten. Luister naar hem en sla zijn adviezen niet gelijk, zoals de Zot of de Dwaas dat soms doet, in de wind. Het kan de nacht, het onderbewuste of een vrouwelijke energie zijn die ergens de doorslag toe geeft. Begin je aan iets nieuws, wees je dan bewust van de risico's en of je deze wel wil nemen.
In een ander perspectief: de maan staat voor het vrouwelijke, waaronder dromen en intuitie. Wanneer deze kaart naar boven komt in een reading, luister dan naar jezelf. De maan is een erg spirituele kaart, die ons soms wijst op onze eigen spirituele vermogens. Immers heeft iedereen deze in meer of mindere mate. Luister naar de maan, schrijf je dromen op en volg je eerste ingeving!

De Maan (Russian Cabbalistic-deck)De Maan (Adflatus-deck)De Maan (Halloween-deck)