[ Wednesday 19 June 2024 - bijna volle maan - Log in/registreer - Zoeken ]
De Heremiet

De Heremiet


Numerologische waarde

9

Element

Lucht

Sterrenbeeld

Maagd

Positieve sleutelwoorden

Bewustwording, kennis

Negatieve sleutelwoorden

Eenzaamheid, afzondering

Verhaal 1

Gevangen in de lantaarn draagt de Heremiet de ster voort. Net als de Zot lijkt de Heremiet op een berg top te staan. Zijn ogen gesloten, met in zijn linkerhand de staf waar hij op leunt.

Betekenis

Op de achtergrond zien we bergen. Bergen staan voor aspiraties, moed en staan voor dat wat we bereikt hebben. Ze staan symbool voor ons kunnen. De ijstop waar de Heremiet op staat versterkt zijn gevoel van isolatie, maar bevestigd ook zijn kracht. Hij vervolgt zijn pad naar emotionele en spirituele groei.
De staf wordt gedragen door priesters, koningen, heiligen maar ook door pelgrims. De staf is gekoppeld aan het element vuur dat de creatieve geest en de scheppende krachten herbergt. De Heremiet draagt de staf in zijn linker hand. De kant van het vrouwelijke en het onbewuste, van het hogere en spirituele. In zijn rechterhand draagt hij de lantaarn; hij probeert verlichting te zoeken van het aardse. Daarvoor gebruikt hij zijn staf; vanuit zijn isolatie creeert hij een hoger niveau van bewustwording, waardoor zijn leven op aarde makkelijker wordt.
De Heremiet ofwel de Kluizenaar, een kaart van afzondering, donkere periodes en het beter leren kennen van jezelf. Het is een kaart die ons wijst op een periode van bezinning, waarin wij ons onderbewuste moeten doorgronden, op zoek naar wie wij zijn en waar wij voor staan. Deze kaart zegt ons echter niet dat wij ons compleet van de wereld moeten afsluiten. De kaart vertelt ons eerder dat wij bepaalde gedachtes moeten zuiveren, weer in het reine moeten komen met onszelf en alles een plaats moeten geven. Zo sluiten wij bepaalde onderwerpen af en kunnen wij weer open staan voor de wereld en dus nieuwe onderwerpen.

De Heremiet (Haindl-deck)De Heremiet (Aquarian-deck)De Heremiet (Alchemical-deck)