[ Wednesday 19 June 2024 - bijna volle maan - Log in/registreer - Zoeken ]
Kracht

Kracht


Numerologische waarde

8

Element

Aarde

Sterrenbeeld

Leeuw

Positieve sleutelwoorden

Kracht, intuitie, onthaasten

Verhaal 1

Zoals op meerdere kaarten is ook de Kracht gesitueerd in een rots- en bergachtig landschap. De vrouw, geheel gekleed in het wit wordt net als de Magier afgebeeld met een lemniscaat boven haar hoofd. Om haar lichaam en op haar hoofd draagt ze planten en bloemen. Maar het meest opvallende is natuurlijk de leeuw die ze aanraakt.

Verhaal 2

Vanuit het perspectief van de leeuw kunnen we een tegenstrijdig rapport opmaken. Een machtig en sterk dier als deze wilde leeuw dat getemd wordt door een vrouw, kunnen wij ons niet zomaar voorstellen. De leeuw is een roofdier en zal het contact met een mens niet zomaar toestaan. Maar aan de andere kant de leeuw lijkt te genieten en stribbelt niet tegen.
Toch is het frappant dat de leeuw zijn staart tussen de benen heeft. Wat wil hij daarmee zeggen? En is hij wel echt wild?

Betekenis

De Kracht ruziet met de Rechtvaardigheid de ene keer om plaats nummer 8 en de andere keer om plaats nummer 11. Rider Wait heeft deze ruzie veroorzaakt, omdat hij zich bedacht nadat de eerste druk van zijn deck verscheen, dat het achtste dierenriemteken een leeuw is en deze ook op de kaart van de Kracht afgebeeld staat. Traditioneel is de Kracht dus kaart nummer 11 en niet nummer 8!

De Kracht is een vrouwelijke kaart, die onze intuitie verbeeldt. Het wilde, het dierlijke is getemd en kan gecontroleerd worden. We kunnen hem gebruiken als we dat wensen, maar liever gebruiken we onze intuitie en onze vrouwelijke energie om onze zaken te regelen. Het is een kaart die duidt dat we rustig aan kunnen doen. Haast is overbodig en zorgt voor fouten. Vertrouw je intuitie en neem je tijd, dan komt alles goed.

Kracht (Lunatic-deck)Kracht (Gilded-deck)Kracht (Medieval Enchantment-deck)