[ Wednesday 19 June 2024 - bijna volle maan - Log in/registreer - Zoeken ]
De Zegewagen

De Zegewagen


Numerologische waarde

7

Sterrenbeeld

Kreeft

Positieve sleutelwoorden

Overwinning, ontwikkeling

Negatieve sleutelwoorden

Conflicten, emoties

Verhaal 1

Deze imposante figuur doet ons denken aan de magier. Deze figuur heeft echter een grote staf en houdt hem bij zich. Hij zit in een rijkelijk versierde zegewagen, die wordt getrokken door twee sfinxen. Wederom zien we een tegengesteld beeld.
De figuur in de zegewagen is goed bedeeld, als we kijken naar zijn extravagante kleding. Hij draagt vele symbolen op zijn riem en zijn gewaad. Hij heeft grote witte mouwen en draagt op zijn schouders twee manen. Zijn harnas wat onder zijn gewaad zit, is ook deels zichtbaar. Opvallend is dat bij zijn schouders, achter de manen twee gezichtjes zichtbaar zijn.
Ook deze figuur draagt een kroon (met ster) en een krans van olijftakken.
Het land waar de zegewagen zich bevindt is aan de overkant van een rivier. Aan de andere kant van de rivier bevindt zich een stad. Of er verbinding is tussen de twee landdelen is niet zichtbaar.

Betekenis

Deze kaart duidt, zoals de naam al zegt, op het behalen van een zege; een overwinning. Deze zege is in het algemeen de spirituele groei die wij doormaken. Het is onze weg naar wijsheid, die niet altijd even soepel zal verlopen. De twee sfinxen, verschillend van kleur, allebei andere kanten uitkijkend, duiden op een conflict. Een conflict naar aanleiding van onze ontwikkeling, of een conflict dat we zojuist overwonnen hebben. In het laatste geval is het echter iets wat ons bezig blijft houden. Dat vertelt namelijk het blauw op de kaart. Blauw staat voor emotie, intuitie en (behoefte aan) rust. Een duiding voor de komende periode dus.

De Zegewagen (Lovers Path-deck)De Zegewagen (Hoi Polloi-deck)De Zegewagen (Aquarian-deck)