[ Wednesday 19 June 2024 - bijna volle maan - Log in/registreer - Zoeken ]
De Hogepriester

De Hogepriester


Numerologische waarde

5

Element

Lucht

Sterrenbeeld

Stier

Positieve sleutelwoorden

Verbintenis, psychologie, analyse

Verhaal 1

Net als zijn vrouwelijke equivalent is ook de Hogepriester tussen twee zuilen afgebeeld. Dit keer zijn het geen tegenstrijdige zuilen, maar juist twee identieke. Toch ligt er in de grondslag van de kaart een dualiteit: de twee figuren lijken op het eerste gezicht identiek, maar zijn wezenlijk anders. Kijk maar eens goed naar de prints van hun kledij.
Losjes houdt de Hogepriester in zijn linkerhand zijn staf, met zijn rechterhand zegent hij de mannen voor zich. Tussen de twee mannelijke figuren in zijn twee kruislings geplaatste sleutels te vinden.

Betekenis

De heilige kaart van verzoening en banden. De Hogepriester komt vaak naar voren als er een verbond gesloten wordt, een relatie bezegeld wordt of als er een andere sacrale gebeurtenis plaats gaat vinden. Ook duidt de Hierophant op het religieuze en filosofische aspect des levens. In een periode dat men naar volwassenheid en wijsheid toe groeit, is het de tijd om naar binnen te keren. De Hogepriester symboliseert het verlangen het eigen karakter te doorgronden. Het is een psychologische en analyserende kaart.

De Hogepriester (Swedish Witch-deck)De Hogepriester (Morgan-Greer-deck)De Hogepriester (Hertz Vampire-deck)