[ Wednesday 19 June 2024 - bijna volle maan - Log in/registreer - Zoeken ]
De Keizer

De Keizer


Numerologische waarde

4

Element

Lucht

Sterrenbeeld

Steenbok

Positieve sleutelwoorden

Mannelijkheid

Negatieve sleutelwoorden

Eigenzinnigheid, overdrijven, fouten

Verhaal 1

Het eerste dat opvalt aan deze kaart is de grote hoeveelheid aarde(kleuren) die we overal zien. De rotsen en bergen op de achtergrond, het zand waar de stenen troon op staat, zelfs de kleding en de lucht hebben aardekleuren.
De Keizer zit op zijn troon die versierd is met vier rammenkoppen. In zijn rechterhand houdt hij zijn scepter vast, in zijn linkerhand rust de rijksappel.
Zijn witte haren steken af tegen zijn rode gewaad. Opvallend is dat de Keizer onder dit rode gewaad zijn harnas draagt.

Betekenis

De Keizer is een star en een gecompliceerd man. Iemand van de oude stempel en de harde hand, zijn wil geschiede. Hij is een koppig persoon, dat door zijn gedrag, grove fouten kan begaan. Hij probeert zijn macht ten goede aan te wenden, maar doet dat op zijn manier, zonder naar het volk te luisteren. De Keizer is een typisch mannelijke kaart, die autoriteit verbeeldt. Het is een kaart van ijdelheid, egoisme, trots en koppigheid. De Keizer laat ons zien, dat we naar onze vrienden en onze omgeving moeten luisteren. Dat we soms beter niet kunnen doen wat we zelf graag willen doen. Dat we af en toe een beetje water bij de wijn moeten doen. En dit betekent niet dat we ons autoritair gezag verliezen, maar juist vrienden maken en in hoger aanzien komen te staan.

De Keizer (Swedish Witch-deck)De Keizer (Lunatic-deck)De Keizer (Adflatus-deck)