[ Wednesday 19 June 2024 - bijna volle maan - Log in/registreer - Zoeken ]
De Keizerin

De Keizerin


Numerologische waarde

3

Element

Aarde

Positieve sleutelwoorden

Vruchtbaarheid, aardse zaken, voltooiing

Verhaal 1

Gezeten op haar stenen troon vol met kussens, heft de Keizerin haar scepter. Ze draagt haar kroon maar ook haar olijvenkrans. Haar lange gewaad met gouden kraag valt los om haar heen. Ze zit ontspannen, maar toch in een actieve houding. Alsof ze elk moment iets kan gaan zeggen.
Duidelijk zien we onderaan de troon een hart met daarin het vrouwelijke symbool, de cirkel met het kruis eraan.
De omgeving waar de Keizerin zich bevindt is tegenstrijdig: op de voorgrond zien we graan, dat op bewerkte grond groeit. Daarachter bevindt zich het plateau waar de Keizerin zit, wat hoger ligt dan de grond waar het graan op groeit. Op de achtergrond zien we verschillende soorten bomen, misschien wel een bos met een watervalletje.

Betekenis

De Keizerin is de kaart van de vruchtbaarheid. Ze vertelt ons over de komst van een geliefde, een kind, een huwelijk of een goede zakenrelatie. Hiermee duidt ze op het aardse en het moederlijke: zij heeft de zorgzaamheid, het geduld, het doorzettingsvermogen en het vrouwelijke dat iedere moeder heeft. De Keizerin duidt over het algemeen op aardse gebeurtenissen en het voltooien van werk, dat voor het voltooien, de kwaliteiten van een moeder eist.
Ze is niet een afwachtende persoonlijkheid maar wel rustig in haar handelen. Alles wat ze doet, doet ze wel overwogen en beheerst. Ze brengt comfort in ons leven als ze verschijnt. Een overdaad aan goede dingen brengt ze met zich mee.

De Keizerin (Radiant Rider-Waite-deck)De Keizerin (Herstelde Orde-deck)De Keizerin (Haindl-deck)