[ Wednesday 19 June 2024 - bijna volle maan - Log in/registreer - Zoeken ]
De Hogepriesteres

De Hogepriesteres


Numerologische waarde

2

Element

Water

Positieve sleutelwoorden

Relativeren, onderbewuste en intuitie

Negatieve sleutelwoorden

Tweestrijd

Verhaal 1

Van links naar rechts zien we een zwarte zuil met de letter B, de Hogepriesteres gezeten op een troon en naast haar een witte zuil met de letter J. Voor haar ligt de maan, achter haar een wanddoek. Maar kijken we voorbij het doek, tussen de zuilen door dan zien we water.
De Hogepriesteres is rustig gezeten, gekleed in een blauw/wit gewaad dat onderaan bij haar voeten zo gedrapeerd is dat het water lijkt. In haar handen heeft ze de tora, dat ze gedeeltelijk verhult met haar gewaad. Op haar hart draagt ze een kruis en op haar hoofd een kroon, bestaande uit de drie fasen van de maan: wassend, vol en afnemend.
Achter de troon hangt een doek waarop we afbeeldingen van palmen en granaatappels zien.

Betekenis

Wederom een kaart van balans, maar ook tegenstelling. De Hogepriesteres laat ons zien, dat er voor ieder positief aspect er ook een negatief aspect is. Voor al het zwart is er een wit, voor al het rechts is er links, voor iedere zegen is er een oordeel. Alles komt en gaat zoals het bedoeld is, en in een leven is er uiteindelijk evenveel positiefs als negatiefs. Probeer alles dus te relativeren.
De kaart van de Hogepriesters verhult deze symboliek in de twee zuilen Boaz en Jachin, die in de poort van Salomonĺs tempel stonden. Boaz staat voor kracht en Jachin voor stabiliteit.
De Hogepriesteres is ook een kaart van intuitie en het onderbewuste. Een kaart die duidt op esoterische invloeden en een intuitieve ontwikkeling. Dit kan echter altijd met moeilijkheden gepaard gaan, dus wees gewaarschuwd.

De Hogepriesteres (Herstelde Orde-deck)De Hogepriesteres (Gilded-deck)De Hogepriesteres (Hoi Polloi-deck)