[ Wednesday 19 June 2024 - bijna volle maan - Log in/registreer - Zoeken ]
De Magier

De Magier


Numerologische waarde

1

Element

Alle

Positieve sleutelwoorden

Balans, intuitie, wijsheid en (creerende) energie

Verhaal 1

Tussen rode rozen en witte lelies staat de jonge magier achter een tafel. Gehuld in een wit gewaad met rode omslag heft hij met zijn rechterhand zijn witte staf naar de hemel en met zijn linker wijsvinger wijst hij naar de aarde. Op zijn tafel heeft hij alle vier de elementen van de tarot uitgestald: beker, pentakel, zwaard en staaf. Om zijn middel en boven hem twee tekens van oneindigheid: de slang die zichzelf in de staart bijt en het lemniscaat.

Betekenis

De Magier is een kaart van groot balans en vermogen. Op een tafel (een stevige basis) rusten symbolen van de vier elementen. Alle vier zijn ze vertegenwoordigd, van ieder element is er een aanwezig: de pentakel, de kelk, het zwaard en de staf. Niet alleen de aanwezigheid van deze elementen is een belangrijk gegeven. Ook de beheersing ervan; de magier heeft controle over alle vier belangrijke elementen van de tarot en van het leven. Dat maakt hem niet alleen wijs en een gebalanceerd persoon maar het geeft ook aan dat hij zelfverzekerd is. Wanneer deze kaart verschijnt, weet je dat je vertrouwen mag hebben in dat wat je doet, goed is. Want je kunt het, je beheerst het. Nu is het moment van handelen. Van creeeren en transformeren, om de solide basis van het leven te vormen of te verstevigen.
De Magier is een wijs man en wijst ons op een oud gezegde, namelijk "zo boven, zo onder". Hiermee probeert hij te zeggen dat alles in het leven even belangrijk is. Het een kan niet zonder het ander en een goede balans vindt men in een evenwichtig leven. De Magier zelf is in evenwicht met het aardse en het spirituele, een bron van wijsheid, intuitie en krachtige energie. Door zijn wijsheid en intuitie, is de Magier een scheppend man. Zijn kaart duidt op creerende energie en creativiteit die ontstaat uit een diep verlangen of de wil iets te bereiken. Vanuit het niets kan de magier iets prachtigs maken en dat is wat hij ons wil meegeven. Creeren en transformeren kan iedereen, als de wil en de intentie er maar voor zijn.

De Magier (Elf of Heaven-deck)De Magier (Ramses Tarot Of Eternity-deck)De Magier (Herstelde Orde-deck)