[ Sunday 14 April 2024 - wassende maan - Log in/registreer - Zoeken ]

Oefeningen


______ Intro


Op het gebied van telepathische oefeningen is genoeg te doen en zat te verzinnen. De volgende oefeningen kun je zelf naar wens aanpassen.

______ Kleur (voor 2 personen)


De volgende oefening is simpel maar doeltreffend. Bepaal eerst wie er zender is en wie ontvanger. Ga vervolgens rustig zitten en ontspan of mediteer even. Als jullie er beiden klaar voor zijn, dan neemt de zender een kleur in gedachten. Hij of zij probeert deze kleur zo duidelijk mogelijk voor zich te zien, de kleur te voelen, te ruiken en te proeven. Hij of zij kan ook in gedachten of zacht fluisterend de kleur herhalen en de naam van de kleur visualiseren. Als de zender in een andere kamer zit, is het ook mogelijk om van kleur kaarten gebruik te maken. Neem hiervoor dik gekleurd papier in verschillende kleuren. Zet onder de kleur de naam van de kleur en concentreer je, met behulp van de kaart, op de kleur.

______ Aanpassen


De vorige oefening kun je ook met andere zaken dan kleuren doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dieren, vruchten, (zang)noten, etc. Het visualiseren en verzenden\ontvangen van ingewikkelde afbeeldingen, zoals voorgaand genoemd, is wel moeilijker. Probeer het dus eerst simpel te houden.

______ Kaarten - rood/zwart


Deze oefening is eigenlijk meer een oefening om je helderheid te ontwikkelen. Toch is het ook een goede oefening om je telepathische gaven een handje te helpen in hun ontwikkeling.
Voor deze oefening heb je een pak kaarten nodig. Schud de stapel kaarten en ontspan, mediteer en/of concentreer je op het pak kaarten. Als de kaarten geschud zijn neem je een voor een kaart van de stapel. Voordat je echter kijkt welke kaart het is zeg je van te voren of het een rode (harten en ruiten) of een zwarte (klaver en schoppen) kaart is. Heb je het goed, leg dan de kaart rechts neer, heb je het fout, leg dan de kaart links neer.

Resultaat komt er op den duur in deze oefening altijd. Let wel, nu het nog eenvoudig is heb je 50% kans om goed te gokken. Merk je echter dat je veel meer dan de helft goed hebt, dan kun je een stapje verder gaan met de oefeningen. Wat ook opvallend is, is dat je soms een hele poos alles precies verkeerd om zegt; je zit in het juiste ritme maar elke keer als jij rood zegt, is het zwart en andersom. Ook dit is in zekere zin een positief resultaat.

______ Kaarten - volgorde


Nu je eerste oefeningen vruchten beginnen af te werpen, ben je klaar om het iets moeilijker te maken voor jezelf. Je gaat nu in plaats van de kleur bepalen en meteen te controleren of het goed is, van te voren de volgorde bepalen. Schrijf op wat jij denkt dat de volgorde van kleuren is voor de eerste vijf kaarten. Lukt ook dit je? Dan kun je de bepaalde volgorde met stappen van vijf kaarten vergroten. Je gaat dus nu kijken wat de eerste tien kaarten zijn, vervolgens de eerste vijftien, enzovoort.

______ Kaarten - harten/ruiten/klaver/schoppen


Nog een leuke oefening en aansluitend op voorgaande oefeningen, is het bepalen van harten, ruiten klaver of schoppen. Net als de zwart/rood oefening, ga je kijken of de kaart zwart of rood is en vervolgens of het harten of ruiten, klaver of schoppen is. Word je hier goed in, dan kun je in een keer gaan bepalen welke kaart het is.
Vond je de volgorde-oefening leuk, dan kun je deze ook nu weer gaan toepassen. Maak het jezelf zo moeilijk als je wil!

______ Kaarten - tip


Haal de jokers uit het spel! Deze worden op den duur (als ze geen kleur hebben) namelijk erg frustrerend.