[ Sunday 14 April 2024 - wassende maan - Log in/registreer - Zoeken ]

Oefeningen


______ Klachten


Je hebt wel eens van die momenten dat je je helemaal leeg voelt, doodmoe. Het liefst zou je op de bank neer ploffen en de rest van de dag niets meer doen. Natuurlijk is het zo dat als je niet goed eet of als je te weinig slaapt, dat dit soort situaties zich voor doen. Maar stel nou: je eet goed, gezond en regelmatig, je slaapt voldoende en neemt op zijn tijd voldoende rust. Hoe kan het dan dat je toch zo moe bent af en toe?

Zoals je misschien wel weet wisselen mensen energie uit. Je neemt wat en je geeft wat. Soms neem je wat meer, en soms geef je wat meer. Maar het kan ook voorkomen dat mensen (onbewust) te veel nemen of geven. Dan voel je je moe of er kunnen psychische en/of fysieke klachten voordoen. En dat wil natuurlijk niemand. Daarom zul je jezelf moeten beschermen tegen mensen die te veel energie van anderen nemen.

______ Openen en sluiten


Als je zeker weet dat je moeheid komt doordat je te veel energie weggeeft, dan zou je eens kunnen beginnen met je zonnevlecht chakra te sluiten.
Het openen en sluiten van chakra's kun je op de volgende manieren doen:
  • visualiseer hoe, op de plaats van de chakra, zich een lotus opent of sluit
  • draai op de plaats van de chakra je hand met de klok mee, om de chakra te openen, of tegen de klok in om hem te sluiten.