[ Wednesday 24 July 2024 - afnemende maan - Log in/registreer - Zoeken ]

Houders


Wierook houder-plankje

______ Intro


Een wierook stokje of kegeltje plaats je gemakkelijk in een plantenbak, maar echt mooi staat het niet. Daarom zijn er volop wierook houders verkrijgbaar. Van houten dozen, tot (edel)stenen houdertjes. Wat gebruik je waarvoor?

______ Staafjes


Voor staafjes zijn er mooie wierookdoosjes. Onderin zit vaak een klepje zodat je de wierook in de doos kan bewaren. De bovenkant van de doos kun je openklappen. In de zijkant zit dan een gaatje waar je het wierookstokje in kunt steken. De as valt zo netjes in het doosje en je weet altijd waar je jouw wierookstokjes gelaten hebt!

Net als de wierook zelf, zijn de doosjes er in allerlei maten en kleuren te koop. Van een simpele houten, tot een design wierookdoos.

Kleiner en simpeler zijn de wierook plankjes. Sommige helemaal plat, andere iets gebogen, weer anderen met een klein beeldje erop, dat het wierookstokje draagt.

Wierook houder-doosje

______ Kegeltjes & Spiraaltjes


Kegeltjes plaats je op een speciaal "schoteltje" met een kuiltje in het midden. In het kuiltje staat het kegeltje stevig en kan de as eromheen vallen. Vaak zijn er ook combinatieschoteltjes te koop. Dan zit er in het midden een cirkeltje voor het kegeltje, en eromheen vind je kleine gaatjes waar je wierookstokjes in kunt steken. Ook de spiraaltjes zijn, mits het schoteltje groot genoeg is, hierop te branden. Makkelijker is eigenlijk om een spiraaltje in een schaal te branden.

______ Schalen


Er zijn veel soorten schalen te koop. Vooral Chinese en Tibetaanse schaaltjes zijn erg populair. In de doorsnee spirituele winkel zie je ze niet zo veel, maar als je eens gaat kijken bij een Chinese toko, daar vind je ze volop. Behalve een dergelijk koperen of tinnen schaaltje kun je ook een grote schalen kom nemen, of een mooie kleine couldron.