[ Wednesday 24 July 2024 - afnemende maan - Log in/registreer - Zoeken ]

Oefeningen


______ Introductie


Een gids kan je leven verrijken met liefde, bescherming, steun en raad. Kennismaken met je gids is dan ook een erg mooie en verrijkende ervaring. Het kennismaken kan op vele verschillende manieren, waaronder meditatie en visualisatie oefeningen. Probeer dat wat het beste bij je past, en wees vrij om het aan je eigen wensen aan te passen.

______ Meditatie en visualisatie


Tijdens een meditatie of visualisatie oefening kun je je goed afstemmen op de energie van je gids. Hoe je de meditatie of visualisatie oefening uitvoert is geheel aan jou. Wat niet fijn aanvoelt moet je niet doen! Als voorbeeld voor je meditatie kun je de visualisatie oefeningen onderaan deze pagina eens beluisteren. Je kunt hem aanpassen aan je eigen wensen. Als je goed bent in dit soort oefeningen, dan hoef je er niet elke keer naar te luisteren, maar kun je het ook zonder de geleide gesproken tekst, zelf doen.

______ Geleide oefening


Een geleide meditatie is een gesproken oefening die je volgt. Tijdens een geleide meditatie leest iemand een tekst voor, vaak met een zachte ontspannende muziek op de achtergrond. Tijdens een geleide oefening wordt een algemeen beeld gecreŰerd, dat je zelf verder invult. Zo kan er bijvoorbeeld gesproken worden over een vogel die weg vliegt. Er wordt niet gezegd dat het een reiger, een spreeuw of een musje is, maar een vogel. Het is dus je eigen visualisatievermogen dat wordt aangesproken. Met behulp van een geleide meditatie/visualisatie oefening, kun je jouw gids leren kennen. De eerste geleide meditatie/visualisatie oefening is geschreven en ingesproken door Magda. De tweede oefening is gemaakt door Johan en zijn gids Karim, en ingesproken door Magda. Je mag deze oefening op je computer opslaan en voor jezelf gebruiken. Wil je deze oefening voor andere doeleinden (cursussen, workshops, lezingen, etc.) gebruiken, dan wordt je verzocht om eerst contact met Magda op te nemen.

NaamTijdsduurAudioTekst
Magda's oefening8:04 minutenOefening 1 (MP3)Oefening 1 (PDF)
Johan's oefening9:19 minutenOefening 2 (MP3)Oefening 2 (PDF)