[ Sunday 14 April 2024 - wassende maan - Log in/registreer - Zoeken ]

Gidsen


______ Introductie


Gidsen zijn begeleiders in je leven. Ze sturen je als dat nodig is de juiste kant op. Ze zijn er om je advies, warmte en liefde te geven. Je kunt met ze lachen en met ze huilen. Je kunt ze het hemd van het lijf vragen, en soms tillen ze zelfs een stukje van de sluier van de toekomst voor je op!

______ Omschrijving


Een gids, ooit een gewoon mens op aarde, is een ziel die niet opnieuw hoeft te incarneren. Hij of zij heeft er voor gekozen om bij de bron - God, Allah, het hiernamaals - te blijven. Een gids heeft echter wel een nieuwe taak gekregen: mensen bij staan in hun leven op aarde. Omdat een gids (de mens ook) van nature een onderdeel van de bron is, is een gids een ziel en daarom een energiebol. De ziel in combinatie met een menselijk lichaam zorgt ervoor dat we mens zijn. Zonder lichaam zijn we dus slechts een bol van licht en energie. Zonder lichaam zijn we dus eigenlijk ook geen man of vrouw. Een gids maakt zich echter wel kenbaar in de gedaante van een man of een vrouw. Dit is voor ons verstand makkelijker te begrijpen. Wat zou jij er van denken als jij met een bol licht aan het praten bent en het geeft nog antwoord ook?
Een gids is voor jou tevens een vreemde bekende; je had in een vorig leven goed contact met hem of haar. Nu hij of zij niet meer hoeft te incarneren, kan hij of zij je bijstaan in dit leven. Doordat een gids weet hoe het is om op aarde te leven, is een gids een verheven wezen, dat het dichtst bij de mens staat. Vroeger zou men spreken van een engelbewaarder of een beschermengel. Engelen hebben echter nooit een menselijk leven gehad en zijn daarom andere energieŰn dan gidsen. Ons contact met engelen is dan ook heel anders dan met gidsen.

Een gids kan je in het leven heel goed helpen. Dit kan zijn door het geven van advies, waarschuwingen, inspiratie, bescherming of liefde. Het zijn vaak op momenten dat dingen maar net goed gaan dat we denken "wat een mazzel". Maar was dat wel geluk? Gidsen geven ons vaak een duwtje in de goede richting en behoeden ons voor grove fouten. Toch zullen zij je niet de godganse dag gaan lopen corrigeren. Daarvoor zijn ze er niet. Jij hoort van je fouten te leren, anders was je zelf allang een gids geweest.

Ook als je het even helemaal niet meer ziet zitten, kun je bij je gids aankloppen. Een gids is liefde en dat voel je. Als je je gids ziet, dan leef je weer helemaal op. Als je je gids een knuffel geeft, dan voel je hoe je weer blij en warm wordt en hoe een grote hoeveelheid energie door je heen vloeit. Een gids is een trouwe vriend(in) die, als je er om vraagt, je altijd zal helpen, daar waar hij of zij kan en mag.

______ Krachten


Je zult je misschien afvragen of een gids ook speciale krachten heeft. Een gids heeft inderdaad krachten, maar deze zijn niet anders, dan de krachten die wij ook bezitten. Wij zijn/bezitten tenslotte net zo goed een ziel. Door het hebben van hersenen (ratio), is het voor ons echter moeilijker om contact te maken met ons gevoel en onze intu´tie. Een gids heeft hier natuurlijk geen last van. Soms krijgen we dan ook informatie door van onze gids, die we eigenlijk ook zelf hadden kunnen weten, als we maar naar ons gevoel geluisterd hadden. Een gids leeft echter wel in een andere dimensie. In die dimensie heeft de gids informatie die wij niet hebben. Het zijn dus geen andere krachten, maar het kan ons in ons dagelijks leven wel helpen.

______ Aantal


Het aantal gidsen verschilt per persoon. Een algemeen geaccepteerd "feit" is dat iedereen in ieder geval ÚÚn hoofdgids heeft. Daarom heen komen en gaan verschillende gidsen. Zo kan het zijn dat er ten tijde van je spirituele ontwikkeling en tijdens het ontwikkelen van je vrouwelijke kant er een erg vrouwelijke gids je komt helpen. Als haar taak erop zit, dan zal zij niet langer blijven dan noodzakelijk. Dit soort gidsen noemen we hulpgidsen. Gemiddeld heeft een mens een of twee hulpgidsen per opgave of per probleem bij zich.

______ Wie?


Een veel gestelde vraag: wie is mijn gids? Er zijn hiervoor twee opties. Voor de ongeduldigen onder ons, kunnen zij vandaag nog een afspraak maken bij een paragnost en laten vertellen wie hun gids is. Zij die er de tijd en moeite voor willen nemen, kunnen dit het beste zelf ontdekken.

Een paragnost, iemand die cold read voor de kost, kan je flink in de maling nemen en er nog een leuk zakcentje aan over houden ook. Natuurlijk zijn er ook paragnosten die hun vak wel verstaan en zeer zeker geen leugens zullen vertellen of bluffen. Maar een goed paragnost zal je dan ook niet vertellen wie je gids is. Hij of zij zal je dat zelf laten ontdekken. Hooguit dat hij je hierbij kan helpen, door middel van verschillende technieken. Maar vertrouw nooit blindelings op een paragnost die zegt dat je gids een man is, waar je in 1660 mee samen leefde, in een groot kasteel aan de Rijn. Geloof altijd je eigen intu´tie. En ook al kan de paragnost het juist hebben (wat een echt paragnost waarschijnlijk heeft) dan heb je er alsnog weinig aan. Want als je vertrekt, weet je wie je gids is, maar heb je er ook contact mee?

______ Contact


Het zelf kennis maken met je gids, is een mooie reis, die het contact met je gids innig en sterk maakt. Het is niet noodzakelijk zijn/haar naam te weten, om met hem/haar te kunnen communiceren. Als jij het echt wenst te weten en je gids heeft er geen bezwaar tegen, dan zal hij/zij zijn/haar naam wel prijsgeven. Dit is echter absoluut geen vereiste om contact te hebben met je gids. Hoe je contact kunt leren maken met je gids lees je bij de oefeningen.

______ Familie en vrienden


Een laatste veel voorkomende vraag is of overleden familieleden en vrienden ook gidsen kunnen zijn. Ja, dat kan. Ook zij hebben geleefd op aarde en kunnen hun incarnatiecyclus afronden. Als dat zover is dan krijgen ze de mogelijkheid om een gids te worden. Als ze hiervoor kiezen, dan zullen ze mensen met wie ze samen geleefd hebben, gaan helpen. Ook jij behoort tot die mensen, dus, ja, overleden familieleden kunnen gidsen worden.
Ook bestaat er de mogelijkheid dat een overleden familielid of vriend, tijdelijk een gids wordt. Hij kan dan een hulpgids voor je zijn, totdat je overlijdt en jullie weer samen zijn.