[ Tuesday 21 May 2024 - bijna volle maan - Log in/registreer - Zoeken ]

Dienstenaanbod


______ Beweging en bewustwording


Praktijk Aeolia biedt verschillende diensten op het gebied van beweging, bewustwording en healing. Buiten de praktijk worden er bijvoorbeeld workshops en trainingen op maat gegeven op het gebied van beweging en bewustwording. Hierbij valt te denken aan:
  • Verschillende basis dansvormen waaronder kleuterdans, ballet en jazzballet
  • Bedrijf-/groepstrainingen op het gebied van dans en theater
  • Bewegingslessen voor ouderen
  • Bewegen vanuit emotie
  • Dansexpressie
  • Leren ontspannen vanuit beweging
Onze fysieke gesteldheid is van grote invloed op ons denkvermogen en ons emotioneel en psychisch welzijn. Wanneer wij immers niet lekker in ons vel zitten, kriebelt er vaak letterlijk iets in ons. Een impuls die zijn weg naar buiten zoekt, maar deze niet kan vinden.
Deze cursussen en workshops gaan uit van beweging als genezing- en bewustwordingsmethode. Daarom staat centraal in iedere theater- of bewegingsles: het vrijer leren denken en gedachtes los kunnen laten dan wel los zien van het lichaam, al dan niet onbewust. Reageren vanuit je lichaam en vanuit je innerlijk. Wanneer we dit doen, kunnen we alledaagse dingen los laten en verwerken, op een manier anders dan we doorgaans gewend zijn. In plaats van het te verwerken in onze dromen of door het af te reageren op anderen, kunnen we het nu een plekje geven in ons lichaam.

Tijdens een cursus of workshop, die in tijd en inhoud verschilt, zal er gedanst en bewogen worden, al dan niet op muziek, om stress en spanning, emotionele, psychische, fysieke of spirituele spanning of blokkades weg te werken. Door te bewegen en te dansen op muziek en ritmes, maken we gelukshormonen aan waardoor we onze negatieve en sombere gevoelens kunnen omzetten in positieve gedachtes en ervaringen.
Bovenstaand zie je verschillende mogelijkheden voor cursussen en workshops op het gebied van beweging, bewustwording en healing. Aeolia ontwikkelt deze lessen op maat, natuurlijk in overleg met de cliŰnt. Wil je zelf een cursus of workshop organiseren? Neem dan contact op voor de mogelijkheden bij jou in de buurt.

______ Tarotconsults


Eenieder zou willen weten wat de toekomst brengt, al was het om onszelf er op voor te bereiden. Maar voordat we klaar zijn om de toekomst te begrijpen, dienen we eerst inzicht te krijgen in het hier en nu.

Een tarotconsult kan je hierbij helpen: tarot kan antwoord geven op prangende vragen en kan een duw in de juiste richting geven. Een consult duurt ongeveer 30 tot 45 minuten en vindt plaats in mijn praktijk aan huis. Eventueel, wanneer je dat wenst, kan het ook bij jou thuis plaats vinden.
Aan de hand van het leggen van de tarotkaarten en het voeren van een gesprek, zal je helderheid verschaft worden over de huidige situatie waarin je verkeerd. Er zullen mogelijke oplossingen, toekomstvisies en adviezen aangedragen worden. Deze adviezen kunnen onder andere betrekking hebben op fysieke of psychologische gesteldheid. Dit kan variŰren van het nemen van rust, het gaan beoefenen van een sport of het volgen van bewustwordingsgerichte cursussen tot het nemen van bepaalde bewuste keuzes.

Je krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen over de huidige of eventueel toekomstige situatie(s), met betrekking tot werk, financiŰle zaken, psychologische aspecten, et cetera.
Het doel van een tarotconsult is je kennis en inzicht geven in het leven en psychologische processen die je op dit moment en in de nabije toekomst mee zult maken. Na een tarotconsult zul je steviger in je schoenen staan, met beide benen op de grond staan en met minder onzekerheid door het leven gaan.

______ Reiki-behandelingen


Reiki is een alternatieve, natuurlijke genezingstechniek, die gebruik maakt van energieoverdracht en aanraking.

Wanneer je een Reiki-behandeling ondergaat, neem je - geheel gekleed - plaats op een stoel of behandeltafel. Een behandeltafel kun je vergelijken met een massagetafel. Je zult daar 30, 60 of 90 minuten behandeld worden, afhankelijk van welke behandeling je kiest.

Tijdens de behandeling hoef je niets te doen. Je wordt heerlijk vertroeteld en zit of ligt lekker ontspannen. Vooral de eerste keer mag je de behandeling gewoon over je heen laten komen.
Tijdens de behandeling plaats ik mijn handen op of boven je lichaam, op verschillende plaatsen. In veel gevallen zal dit ervaren worden als intense warmte en rust. Sommigen ervaren het ook als een tinteling of sensatie. Het kalmeert zowel lichaam als geest en geeft je weer overzicht in het leven.

Het doel van de behandeling is dan ook het creŰren van rust, het wegnemen van stress en spanning. Emotionele, psychische, fysieke of spirituele blokkades kunnen opgeheven worden. Aan het eind van de behandeling voelt je lichaam ontspannen, maar tegelijkertijd fitter, gezonder en voel je je beter over jezelf en over je lichaam. Alles is weer in balans.
Een Reiki-behandeling is niet geheel zonder gevolgen; wanneer je een behandeling hebt ondergaan is alles in je lichaam weer geactiveerd en gaat het lichaam zich zuiveren. Het zal in de dagen volgend op de behandeling zoveel mogelijk afvalstoffen uitscheiden. Het is daarom belangrijk om voldoende water te drinken in deze periode.

Reiki hoeft niet per se direct op of vlak boven het lichaam gegeven te worden. Het kan ook los van plaats en tijd verzonden en ontvangen worden. Wanneer je bijvoorbeeld niet in staat bent het huis te verlaten, kan ik je via een zogeheten afstandsbehandeling, toch Reiki toe sturen. Hier hoef jij niets speciaals voor te doen. We spreken een dag en tijd af waarop je rustig gaat zitten of liggen, in een voor jou comfortabele houding. Ik stel mij af op jouw energie en de Reiki-energie doet de rest. Een afstandsbehandeling is niet minder effectief dan een live behandeling. Sterker nog, sommigen ervaren een afstandsbehandeling als veel sterker dan een live behandeling.

Wanneer je slechts kort kennis wil maken met Reiki, kun je er voor kiezen om de zittende behandeling te ondergaan. Deze duurt 20 tot 30 minuten, en geeft je een goede indruk van hoe Reiki aanvoelt en wat het met je doet.
Ik raad je echter aan om de eerste keer voor een volledige behandeling te gaan. Bij een eerste volledige behandeling hoort ook een intakegesprek. We gaan dan kijken wat je klachten zijn, waar je aan wilt werken en hoeveel behandelingen je hier ongeveer voor nodig zult hebben. Afhankelijk van de ernst van de klacht(en) en van de oorzaak ervan zul je een of meerdere behandelingen nodig hebben. Hoe we dit verder invullen (bijvoorbeeld met volledige behandelingen of afstandsbehandelingen) overleggen we tijdens het intakegesprek.